*Austria*
List otwarty (wyciąg) od byłego pracownika Ministerstwa Rolnictwa
[28 stycznia 2023 o 13:31]
Szanowny Panie. minister dym,
Jak daleko posunął się ten rząd, a przede wszystkim Zieloni, aby dostarczać obywatelom Austrii chorobotwórczy pokarm dla owadów, dodając go do ich żywności!
Czy jako minister zdrowia nie wiecie, że mączka zwierzęca w paszach od dawna jest zakazana, a obywatele mają ją jeść???
Co więcej, chityna jest wysoce uczulająca u ssaków, pobudza układ odpornościowy i dlatego bierze udział w rozwoju wielu chorób przewlekłych. Owady zawierają również niezliczone zarazki i pasożyty chorobotwórcze dla człowieka. Przetwarzanie tego brudu w żywności jest nie tylko zaniedbaniem, ale jest celowe.
Oto artykuł naukowy na temat chityny:
Click to access nihms912752.pdf
Nawiasem mówiąc, chitynę znaleziono również w tkance mózgowej pacjentów z chorobą Alzheimera. Oto praca naukowa na ten temat. Lata temu, kiedy pracowałem w Ministerstwie Rolnictwa, zajmowałem się tematem „owadów jadalnych” i napisałem na ten temat raport wewnętrzny. Teraz jest dla mnie jasne, dlaczego zlecono mi napisanie tego raportu, musiało to być zaplanowane od dawna.
Oto artykuł na temat choroby Alzheimera i chityny:
Click to access fmicb-07-01772.pdf
Nie wolno nam nawet karmić zwierząt, które dają mleko lub lądują na naszych talerzach mączką z owadów. Jest to wynikiem kryzysu BSE, kiedy krowy zachorowały, ponieważ były karmione resztkami chorych przeżuwaczy. Od tego czasu mączka zwierzęca została ogólnie zakazana jako pasza dla zwierząt – nie tylko mączka z owadów – w hodowli zwierząt.
Niebezpieczeństwa związane z produktami owadów?
Nie przeprowadzono jeszcze wystarczających badań dotyczących zagrożeń, jakie pokarmy owadów stwarzają dla ludzi:
Larwy owadów są bardzo bogate w tłuszcz, zanieczyszczenia takie jak kadm mogą gromadzić się w ciałach tłuszczowych, co może prowadzić do uszkodzenia nerek lub kości.
Owady zawierają struktury alergizujące, które mogą wywoływać alergie aż do wstrząsu anafilaktycznego.
Podczas rozmnażania owadów mogą rozprzestrzeniać się grzyby i inne patogeny. Bakterie, wirusy, pasożyty, robaki i owady często żywią się śmieciami i resztkami jedzenia. Patogeny, które tam są, mogą następnie dostać się do łańcucha pokarmowego.
Badanie: Pokarm dla owadów jest trujący(!), obrzydliwy i niebezpieczny: Dziś wchodzi w życie rozporządzenie UE, które zezwala na szeroko zakrojone dodawanie owadów do pożywienia.
Jest to szkodliwe dla zdrowia, jak pokazują badania przeprowadzone przez Wydział Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu w León. Szczególnie niebezpieczna jest chityna, która jest budulcem egzoszkieletu wielu owadów.
Inne zagrożenia: alkaloidy obecne w wielu owadach są według badań „toksyczne dla konsumentów powyżej określonej dawki”, podobnie jak wiele chrząszczy, „których należy unikać, ponieważ zawierają hormony steroidowe, takie jak testosteron”. Kobiety, obrzęki, żółtaczka, a nawet rak wątroby!
Czy Zieloni mają jeszcze resztki przyzwoitości i charakteru???
Czy naprawdę myślisz, że Austriacy są tacy głupi i nie rozpoznali tego lub teraz?
A teraz TY pozwalasz, by tak rzec, zatruwać nasze jedzenie mączką z owadów, chociaż wiesz, że ludzie przez to chorują i mogą też umrzeć z powodu szoku alergicznego?
Co o tym sądzisz, panie? Dym, że starsza osoba, idąc na zakupy, czyta składy na produktach, żeby rozpoznać ten brud po owadach???
Subskrybuj, aby być silnym:
https://t.me/bleibtstark
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz